dilluns, 14 d’octubre del 2013

Google Drive


QUÈ ÉS?

Google Drive és un servei d'allotjament d'arxius. Va ser introduit per Google el 24 d'Abril del 2012. Reemplaça a Google Docs. Podem realitzar una sèrie de coses utilitzant Google Drive, com ara: Documents, Carpetes, Fitxers compartits, Formularis...etc. 

Per a que es vegi més clar us deixo un vídeo que tot i estar en anglès, penso que ens pot ajudar a tots a fer-nos una idea del que tracta d'aportar-nos Google Drive.

PER A QUÈ L'UTILITZEM?


   
Com es pot apreciar a la fotografia, amb Google Drive, no solament podem realitzar carpetes per a guardar la nostra informació corresponent, sinó que també podem utilitzar google drive per a realitzar documents, presentacions, Fulls de càlculs..etc. A part d'això podrem compartir tota una sèrie de documents o altres amb la persona que disposi també de Google Drive per a realitzar documents,presentacions...etc. Només caldrà clicar al botó crea i a partir d'aquí seleccionar la opció que desitgem. 

Aquestes opcions les trobarem a la part esquerra de la nostra pantalla. 




També cal dir que podem distribuir tota la nostra informació en diferents apartats. És a dir, a la meva unitat tindrem tot allò que hem treballat amb Google Drive, sigui de forma compartida o individual. Pel que fa l'apartat de compartit amb mi, com diu en l'apartat trobarem tots els documents que hem treballat de forma compartida. A destacats, tots aquells documents que creiem que tenen una certa importància i hem de destacar. A Recent, tots aquells fitxers que hem utilitzat en l'ultim moment, i per últim, la opció d'altres on podem trobar altres aspectes importants.




Si es vol, també podem distribuir els fitxers per carpetes, i aquestes els hi podem canviar el color per a poder diferenciar-les. En el meu cas, com podeu veure, he distribuit les assignatures per carpetes, i cadascuna d'elles amb colors diferents, ja que d'aquesta manera es pot diferenciar perfectament de quina assignatura es tracta sense cap tipus de problema.


PER A QUÈ ENS POT SER ÚTIL?


És una eina, que ens pot ser útil per al llarg del nostre Grau. Gràcies a Google Drive, tenim tota la informació que volguem i necessitem de la millor manera distribució possible, sense preocupar-nos d'un pen i obtenint la informació en aquest núvol que ens permet conectar-nos des d'allà on volguem. 


No solament tenim informació i documents realitzats individualment o compartits, sinó que també podem realitzar altres tipus d'activitats com ara: fulls de càlculs, presentacions...sense pensar en on haurem de guardar la informació. Gràcies a aquesta eina també podem estar connectats i ens permet treballar també de forma grupal via digital.


Us deixo un vídeo explicatiu per a si voleu saber-ne més sobre Google Drive. 




També penso que seria interessant compartir amb tots vosaltres un article de Meritxell Viñas que ens parla sobre les diferències que trobem entre Google Drive i Dropbox.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada