diumenge, 27 d’octubre del 2013

TWITTER


QUÈ ÉS?


És un servei que publica coses a la xarxa i allò que jo publico pot ser seguit per altres persones.

La diferència amb el blog és que a Twitter tenim un limit de caràcters. Nosaltres publiquem i les persones veuen tot allò que publiquem ala xarxa.

És un sistema que s'acosta a una xarxa social sense ser una xarxa social,però te un component d'interacció entre les persones. Podem dir que és una eina molt potent i una molt bona font d'aprenentatge. 


Caldria combinar els diferents serveis que em utilitzat amb twitter ja que des d'aquest servei, podem compartir coses amb programes com Scoop-it i desde Scoop-it a Twitter.

PER A QUÈ S'UTILITZA?


El nostre ús a partir d'ara a les classes i fóra d'elles, hauria de ser cada cop que entrem a programes com Twitter,Scoop-it i altres er una piulada per a compartir- ho amb Twitter,seguir a persones o usuaris que ens semblen interessants, retweetejar, marcar a favorits, respondre a coses que diuen els companys de l'aula i per tant interaccionar amb ells...



Cal dir que quan fem un tweet el que posem és un redactat, noms d’usuari, adreçes,o paraules clau que també les podem anomenar: HASHTAG. (Ho podreu veure vosaltres mateixos més endavant)Nosaltres a classe de GITIC tindrem el hashtag anomenat:#GITIC13 i el mateix per a #COED13.

A twitter podem posar informació sobre ladreça del nostre propi Blog i/o Scoop-it, per a què d'aquesta manera es produeixi aquesta interacció amb els companys i altra gent que li pugui interessar.

Per a què es pugui veure plasmada la informació prèviament explicada, us presentaré a base d'imatges els aspectes que crec que són més importants per a que sapigueu sobre aquesta xarxa social.




Aquest és el meu mur principal de twitter i els noms de es persones que es troben a la part inferior de la pantalla els noms dels meus seguidors. Com podeu veure també surt plasmada la informació sobre quants tweets he publicat i la gent que segueixo.

A la part esquerra a part de la informació prèviament plasmada també podem observar la opció de llistes, les tendències i les imatges que pugui anar compartint des del meu Twitter.


El hasthtag és un tema i es podria encetar una conversa a partir d'un tema. Si aquella persona a citat una notícia que ens pot interessar hauríem de clicar al botó responder:

Un exemple d'utilització coixinet o hashtag de #GITIC13:



Si per altre banda creiem que una notícia és molt interessant i que estaria bé que apareixés al nostre mur, hauríem de clicar la opció retwittear, com ara:


  

Per a tenir favoritos al nostre twitter només cal que marquem amb una estrelleta el que ens pot semblar interessant. L'utilitzem com a destacat per a notícies, persones, tweets...etc.

    

                                                 
Per a cambiar tota la informació personal, només cal anar al nostre perfil i podem accedir a tota una sèrie d'informació:

                 
A partir d'aquí podríem enviar una notícia a Scoop-.it, comentar-la i que es veiés en els apartats corresponents de Scoop-it i també vincular-ho amb la xarxa social de Twitter:




PER QUÈ DIEM QUE ENS POT SER ÚTIL?

Penso que Twitter ens pot servir de molta utilitat per diversos aspectes:

En primer lloc és totalment efectiva ja que pots compartir i rebre informació de forma instantànea. La informació està posada de forma abreviada i això en permet captar la informació de manera més ràpida i més estructurada sense haver de llegir massa estona i poden captar les idees principals. Aquesta informació poden ser notícies que d'alguna manera ens ajuden a crèixer i a culturitzar-nos. D'alguna manera també ens ajuda ja que ens facilita la movilitat i la comoditat i sempre podrem rebre respostes a les preguntes que nosaltres mateixos podem plantejar-nos en el nostre twitter. També ens a serveix per a conéixer persones noves i compartir gustos i interessos i a la vegada intercambiar idees.


PER A SABER-NE MÉS...


Si voleu saber-ne més d'aquesta Xarxa Social tant interessant ús deixo un VÍDEO
on veureu explicat de forma més dinàmica tot allò que us he plasmat prèviament a partir d'exemples.

També m'agradaria que compartíssim una NOTÍCIA força curiosa plasmada a Twitter, només cal que cliqueu a sobre de la paraula NOTÍCIA i ho esbrinareu. Twitter també ens pot jugar males passades...així que aneu amb compte! Ja que fins i tot els més coneguts poden sortir perjudicats.



SI NO ETS USUARI DE TWITTER JA POTS ACCEDIR DES DE LA WEB


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada