dissabte, 28 de desembre del 2013

El llenguatge i les llengües


A classe de COED ens van donar un dossier sobre: El llenguatge i les llengües. Extret de: TUSON, J. (1984). Lingüística. Barcelona: Barcanova (p.45-50).

A partir d'aquí cadascú va fer una síntesi individual extraient totes aquelles idees que crèiem que eren les més importants per a poder entendre a la perfecció la seva definició.

Aquest,ens parla sobre el llenguatge. Ens vol fer entendre que el llenguatge no solament és un mitjà de comunicació sinó que és molt més que això. 

Les senyals tenen un paper fundamental a l'hora de transferir la informació i són utilitzades com a nexe entre un emisor i un receptor. 
Cal dir que aquestes formen part del llenguatge humà però cal dir que també podem relacionar el llenguatge humà amb altres sistemes que serveixen per a comunicar-se, ja siguin animals o humans. 

Per tant hem de tenir clar que no és únicament un instrument de comunicació sinó que gràcies a les seves característiques ens permet profunditzar més enllà de la seva definició.

Tot ésser humà es comunica per mitjà d'una llengua o altra. Per tant, podem dir que la humanitat té un mitjà de comunicació i expressió pròpi, el llenguatge. Aquest està organitzat per varis nivells.

També és interessant saber que mitjançant una llengua podem organitzar el nostre entorn i les nostres percepcions poden variar i per tant es pot reduir el número ilimitat de tipus d'objectes i fenòmens. i Aquesta reducció és la que ens permet l'entendiment entre els éssers humans.

El llenguatge és el responsable de que siguem capaços de pensar. Diem que les possibilitats cerebrals i lingüístiques haurien d'haber-se desenvolupat paral·lelament. Ja que el llenguatge és un element bàsic en la constitució del pensament.

El llenguatge és el suport bàsic de la memòria i és indispensable com a suport d'aquesta, tant individual com col·lectiva. 

El llenguatge ens permet l'autoexpressió ja que podem mantindre un diàleg amb nosaltres mateixos i una reflexió sobre la nostra pròpia experiència.

Cal destacar que el llenguatge és el mitjà de comunicació per excel·lència i juntament amb el mitjà d'expressió més extens que posseïm els éssers humans.


El llenguatge, segons el meu punt de vista, és imprescindible en la nostra vida. És la nostra eina per a comunicar-nos entre nosaltres ja que és el mitjà de comunicació més extens que posseïm.

Per tal de poder fer-ho hem de cumplir una sèrie de requisits i/o habilitats en cada context en el que ens trobem al llarg de la nostra vida.

No solament hem de quedar-nos que el llenguatge és un mitjà de comunicació sinó que és molt més que això. Aquest té una definició molt més àmplia i que ens permet realitzar un discurs abstracte mitjançant totes aquestes habilitats.


Ja que he mencionat el temes dels signes per a la comunicació, m'agradaria compartir amb vosaltres un vídeo on ens parla sobre el "Soundpainting". Un estil de composició al moment de música i arts multidisciplinàries amb el qual s'utilitza el llenguatge de signes per a dirigir-lo.


Aquest ajuda a desenvolupar la creativitat i a la vegada és una bona forma d'educar ja que et permet ser lliures i a la vegada desenvolupar els nostres sentiments. D'aquesta manera també són capaços d'entendre's entre ells, sense equivocacions, interpretant els signes a la seva manera però amb la capacitat de comunicar-se.

PER A VISUALITZAR-LO, NOMÉS CAL QUE CLIQUEU A SOBRE DE LA PARAULA: VÍDEO.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada