dimarts, 10 de desembre del 2013

Prezi

QUÈ ÉS I COM FUNCIONA?

És un programa on la idea és la següent: el producte final és com una presentació de Power Point o Drive però la concepció de com posem la informació és totalment diferent.

Al Power Point són diapositives, en canvi al Prezi el que tenim és una interfície molt gran on podem anar situant diversos elements, imatges, vídeos, textos...etc. I un cop situats els elements els hi podem posar una seqüència que acompanyarà la vista del lector i de l'espectador que pugui veure tots els elements. També es poden fer zooms per afavorir la vista dels qui atenen la presentació i que pertant això permet recursos de passar del tema general al detall.

Un exemple seria si estem realitzant una presentació amb l'exemple d'una foto d'un animal, i a partir d'aquí podem fer un zoom d'alguna part del cos d'aquest que ens ha cridat l'atenció i acostar-nos a certs elements. 

És un exercici no tant de dir tot el que diem en paraula sinó que també ha d'aparèixer escrit en pantalla. Tota aquella informació sintetitzada que ens ajudarà a realitzar la presentació.

Per accedir a Prezi ens hem de fer una conta a partir de la WEB

Aquest seria un exemple clar d'una interfície de Prezi amb una sèrie d'elements, com ara: imatges, textos...etc.




En aquesta interfície, com he dit abans, podem realitzar una sèrie d'accions per a fer una millor presentació final. Sense oblidar-nos que, aquestes presentacions es poden compartir amb altres usuaris i xarxes socials. També ens les podem descarregar en diversos formats, fer presentacions a distància,entre d'altres.

Penso que el Prezi és una eina de molta utilitat ja que ens permet realitzar presentacions molt dinàmiques a partir d'una sèrie d'elements molt fàcil d'utilitzar que ens poden ajudar a generar una molt bona presentació de cara a la universitat,escola...etc. Penso que és molt útil també ja que podem realitzar presentacions de forma inmediata, podem moderar la forma del text a l'hora de presentar per a una més fàcil visualització i gràcies a a tots els elements que trobem s'aconsegueix cridar l'atenció del públic i ajuda a organitzar el pensament i anar lligant tots els continguts a partir de la nostra creativitat.

Totes aquestes opcions les trobareu a la part superior de la pantalla:






Per últim, m'agradaria compartir un vídeo sobre una presentació molt ben feta, pel meu gust, de Prezi. Per així animar-vos a fer servir aquesta programa de gran utilitat.

ESPERO QUE US AGRADI!




4 comentaris:

  1. Bona entrada, queda molt clara la definició i com s'utilitza el Prezi.

    ResponElimina
  2. Gina, un suggeriment: no subratllis les paraules, ja que sinó sembla que siguin enllaços.

    ResponElimina
  3. D'acord Marta! Gràcies per l'aportació. El que pretenia era diferenciar els enllaços de la resta a partir del subratllat. Però ho tindré en compte.

    ResponElimina